Šta?

Projekat „Big Ears – muzika oko vatre“ je inicijativa grupe internacionalnih muzičara koji žele da podele svoje iskustvo kroz kreativnu saradnju i umetničku interakciju. Program je osmišljen kao sedmodnevni muzički kamp koji će okupiti muzičare raznih žanrova i stilova(!) nastalih na dzez i bluz korenima, u cilju širenja vidika kao i sticanja novih tehnika i znanja. Na osnovu sopstvenog iskustva u obrazovanju i u saradnji, mentori će pomoći učesnicima da savladaju moguće prepreke u kreativnom procesu, svako u svom polju. Kamp će uključiti: vanžanrovske sesije improvizacije i „džem sešnove“, vežbe /sesije saradnje u pisanju pesama, kao i večeri otvorenog mikrofona, panele i diskusije.

Kada?

24. jun 2021. – 1. avgust 2021.

Gde?

The Campfire Collective 2021 biće organizovan u saradnji sa festivalom ARLEMM, u Arilju. ARLEMM je dvonedeljni muzički kamp za gudače, pijaniste i pevače. Kao zajednica koja ima dugogodišnje iskustvo kao domaćin muzičkih manifestacija, Arilje će doprineti stvaranju specifične atmosfere za stvaralački proces. Večeri otvorenog mikrofona i džem sešnovi biće otvoreni za ostale učesnike ARLEMM-a i druge posetioce.

Zašto?

Naš cilj je da lokalne muzičare upoznamo sa novim praksama u kreativnoj saradnji, promociji i komunikaciji; da povežemo lokalnu scenu sa širim inostranim tržištem; da pomognemo muzičarima da steknu nove veštine koje će ih osnažiti da stvaraju umetnost koja je sveža i prodorna.
Rezultat ovog projekta biće poboljšanje komunikacije između srpskih muzičara sa stranom scenom kroz: improvizaciju, pisanje pesama, radionice o produkciji; razmenu iskustava i poslovnih saznanja; kreativnu saradnju. Nadamo se da će efekat biti trajan i da će ostaviti otvorena vrata za nove generacije muzičara različitih žanrova alternativne muzike, te da će obogatiti i unaprediti srpsku muzičku scenu.