Početna DRAFT

Muzika oko vatre – BIG EARS!

Projekat „Muzika oko vatre – BIG EARS!“ je inicijativa grupe internacionalnih muzičara koji žele da podele svoje iskustvo kroz kreativnu saradnju i umetničku interakciju. Program je osmišljen kao sedmodnevni muzički kamp koji će okupiti muzičare raznih žanrova i stilova(!) nastalih na dzez i bluz korenima, u cilju širenja vidika kao i sticanja novih tehnika i znanja. Na osnovu sopstvenog iskustva u obrazovanju i u saradnji, mentori će pomoći učesnicima da savladaju moguće prepreke u kreativnom procesu, svako u svom polju. Kamp će uključiti: vanžanrovske sesije improvizacije i „džem sešnove“, vežbe /sesije saradnje u pisanju pesama, kao i večeri otvorenog mikrofona, panele i diskusije.


Gde? Arilje.

The Campfire Collective 2021 biće organizovan u saradnji sa festivalom ARLEMM, u Arilju. ARLEMM je dvonedeljni muzički kamp za gudače, pijaniste i pevače. Kao zajednica koja ima dugogodišnje iskustvo kao domaćin muzičkih manifestacija, Arilje će doprineti stvaranju specifične atmosfere za stvaralački proces. Večeri otvorenog mikrofona i džem sešnovi biće otvoreni za ostale učesnike ARLEMM-a i druge posetioce.

Mentori

KATARINA PEJAK
kantautorka, pijanistkinja i pevačica, poznata po eklektičnom pristupu bluz muzici
[udesign_icon_font name=“fa fa-star“ color=“#69c085″ size=“0.8em“]

DŽON MAJLENDER
blugres violinista, kompozitor i priznati studijski muzičar
[udesign_icon_font name=“fa fa-star“ color=“#69c085″ size=“0.8em“]

REJVEN KAC
kantautorka, pevačica i priznata predavačica u sferi pisanja pesama
[udesign_icon_font name=“fa fa-star“ color=“#69c085″ size=“0.8em“]

ALEKSANDRA DENDA
pevačica, kantautorka i predavačica rođena u Beogradu, a trenutno živi u Njujorku
[udesign_icon_font name=“fa fa-star“ color=“#69c085″ size=“0.8em“]

Kada?

25. – 31. jul 2021.

Zašto?

Naš cilj je da domaće muzičare koji su na početku karijere upoznamo sa novim praksama u stvaralaštvu, saradnji, promociji i komunikacij; da povežemo lokalnu scenu sa širim inostranim tržištem; da pomognemo muzičarima da steknu nove veštine koje će ih osnažiti da stvaraju umetnost koja je sveža i prodorna.

Rezultat ovog projekta biće poboljšanje komunikacije između srpskih muzičara sa stranom scenom kroz: improvizaciju, pisanje pesama, radionice o produkciji; razmenu iskustava i poslovnih saznanja; kreativnu saradnju. Nadamo se da će efekat biti trajan i da će ostaviti otvorena vrata za nove generacije muzičara različitih žanrova alternativne muzike, te da će obogatiti i unaprediti srpsku muzičku scenu.


Rok za prijavu: 5. maj 2021.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.